Friday, December 31, 2010

congrats







malaysia dihatiku, i know i know cter dah basi kannn like fareez ckp.
but i dont even care. i bangga jadi rakyat malaysia.
and and i still nak say congrats to malaysia team aka harimau malaya yg comel-comel warna kuning tu.
after 14years, akhirnya malaysia dahh buktikan malaysia still power ! haha ;)
maybe sbb semua rakyat malaysia pun dah kata "KAMI NAK POWER!" kottt. ;D
i love malaysia. pheeewitttt !




 
safee safee safee safee safee.
*mau mengamuk bini safee kalau macam ni. hehe ;)




p/s ; sygg, nak orng tlg hantar balik indon takkk? ;)
love you.

mr fareez sygg

thanks for everything sygg.
*copy paste dari awk.
i've a great dayy today.
bajet2 taknak tnjuk orng happy giler.
orng segan dgn awk. hahaha ;D
BUT cant wait for the next meeting.
im totally in love dgn awk laa sygg !
comel je. degil pun degil jugak. aihh

p/s ; love by robot cute ;)

Monday, December 27, 2010

love my bunny

27 december 2010
17days being fareez's. haha ;D
awk sweet. awwww :P
sygg awk infiniti.

Wednesday, December 22, 2010

in relationship

sy dah confirm relationship requests dari
ABDUL FAREEZ BIN HASHIM.
hahahahahaha ;D
kali ni mmg dah takda censored2 dahhhh.
thanks awk !
suka buat orng senyum2, gelak2.
orng happy dgn awk.
tgu maggi, twisties, mamee dgn air mango k.
syg awk ! oppppss :P

Sunday, December 19, 2010

penang

ohhh, shittt ! trip to penang tu macam tak dpt join je. duhhhh, tapi dah janji taknak cancel apa2 meeting lagi dahhh dgn faz, julya, qila andd aini. lagipun dah rindu laaa. haihhhh wedding abg qilaa pun tak dpt prgi. reunion pun tak jadi. cancel sbb aku jugakkk. honestly aku syggg korng ! rindu korng gilaa, since kita pun dah lama tak lepak sama kann. but sorry ! kali ni mmg tak dpt elakk. dah pesan kan inform awal tapi korng gtau lambat jugak. lagipun aku jauh, korang semua kat perak, kalau setakat nak jumpa kat ipoh parade pun okay je. huh


p/s ; babe, sorry ! love you 2, 3,4 ,5, infiniti.
there's only three words,
i love you
i miss you
i need you

my dearest mr F

Monday, December 13, 2010

mr F

im proudly TAKEN.
10/12/10
thanks to my dearest mr F.
loveyou syggg. aww ;)

Wednesday, December 8, 2010

blog

as you all know, I've update my this merry blog rarely. bukan apa, rasa macam nak delete je blog ni. but since macam dah ramai gilaa my friend yg dah start blogging, hell yeassss im jealouss andd i feel like 'i need my blog back'. haha anddd i akan rajin2 update blog nii. promise ! :)

Saturday, December 4, 2010

seafood

dah alang-alang online ni kann, nak update terus laa pasal family feast last week kat Nelayan Restaurant. the menu is totally seafood. ohhh, yummy ! lama gilaa tak makan steamboat okayyy. andddd i like 'awwww, i love seafood like hell !' HAHA sampai hari ni terasa-rasa seafood tu. damn ! i cant forget it. nak lagi nak lagi nak lagi pleaseeeeee ! ;D sumpah best gilaa that day.



tengok lah pic yang aku curik kat en google ni, tak sempat nak snap hari tu ;



 cantik kann tempat dia.



 view and menu yang ada kat sana.



cool huh?



Friday, November 19, 2010

wahai kau cinta

 

I can't make you love me, want me, or understand me.. All I can do is hope that someday you will...

 

wahai kau cinta by radja

Sebelum kau benar-benar pergi
Ucapkan satu kata yang tulus
Bahwa kau mencintai diriku sepenuh hatimu
Dan aku merasakan kau selalu di sini

Wahai kau cinta sunguh tak ada yang bisa

Mampu berpaling darimu bila terlanjur sayang
Wahai kau cinta yang luluhkan hati ini
Membuat sgalanya indah semua karena cinta

Sebelum engkau pergi

Ucapkan yang terindah dari lubuk hatimu
Bahwa kau mencintai diriku sepenuh hatimu
Dan aku merasakan kau selalu di sini

Wahai kau cinta hoo ohh

Membuat sgalanya indah semua karena cinta

  

if i can turn back times....

rindu ad, rindu jenab, rindu farah, rindu aida, rindu nadia. yeahhh, i miss them soo extremely bad. T.T


sweetie ad



my lovely roomates at A3 207, komsas siti khadijah, kolej matrikulasi perlis. sy syg dia sgt. she's bit blur, naive jugak kadang2. orng selalu ckp sy asyik2 dgn roomates, but i really dont care. sy syg dia. so, suka hati sy laa. dia lebih kenal sy berbanding orng lain. byk yg ktorng lalui sama2 dulu, smpai sy pernah lari dok kat padang tengah2 hari terik sbb tak dapat nak belasah bf dia. andd nangis2 kat situ sambil study micro. last2 micro sy D+. haha time tu sy gila sikit. sy buat semua yg sy cakap. tak pikir panjang laa. andd sy pernah jaga dia sakit sbb dia jatuh time bola jaring. kesian dia. everyday nangis je, sampai parents dia dtg amik. 2weeks baru balik college dgn tongkat. sy garang selalu marah dia sbb dia degil. kaki dia yg injued tu tak boleh bend tapi dia taknak dgr still nak solat berdiri like others buat tu. padahal dia kena solat duduk atas kerusi je. bajet dah baik laa konon. lepas tu ngadu sakit kaki. ad.. ad. apapun you're such a good friend.


cuttie farah



nur farah binti suhaimi. come from besut, terengganu. currently at Uitm melaka. she's my roomate, same department jugak laa. dia comel, gebu. ada yg special tentang dia. dia anak tunggal andd her dad dah meninggal since dia dlm perut mak dia lagi. pity her. tapi dia kental even dia tak pernah tgk even pic ayah dia pun. i lost her after result sem 1 keluar. ada sebabnya but i prefer keep it secret. dgn dia pun byk sgt kenangan sbb ktorng selalu berkepit bertiga, sy, farah andd ad. ktorng share katil, i mean sy kat bawah and farah di atas. ;) sy akan sedar bila dia bangun sbb dia suka kasi gegar katil. hahaha :D


gorgeous jenab




haha cam tak kena kan nama tu dgn dia? actually, fatin norain the name given tapi bese laa kami (ad & me) ni kan suka bagi nama baru kat orng. hee :D tapi dia redha je. nama tu melekat sampai laa ni. fatin ni, classmate farah tapi rapat jugak dgn ktorng. andd ktorng pun syg dia. selalu gosip sama2. nama jenab tu asalnya, dari january sbb fatin ni lahir bulan january. time tu saja nak gurau2 bagi nama ikut bulan lahir laa konon2. tapi yg jenab tu melekat sampai skrg. kesian fatin. dia kata bdk ukm yg study kat matriks perlis dulu semua panggil dia jenab. hahaha kenangan kan fatin kan? rindu nak gosip2 atas katil ramai kat bilik A3 207 kat department anis & ad. T.T ohhh, tshirt kenangan tu aku still pakai sampai skrg. syg kottt.


weirdo aida


dia roomates sy jugak tapi lain department. dia department dgn chinese, ng pei qi. dia ni pelik sikit laa tapi dia baik. andd pandaii jugak. since farah dah tinggalkan ktorng, ktorng jadi rapat dgn aida. ktorng tak pernah laa gaduh2. tapi ada satu part ni mmg kelakar. memandangkan sy mmg gila gangster, bab2 sound orng mesti laa diorng bagi kat sy kan. so, one day sy sound laa balak aida kaw2 punya kat phone. anddd ana (bilik sebelah) tetiba tanya 'anis, kau gaduh dgn aida ke?' haha dia tau yg ktorng tak rapat tapi takda laa sampai nak gaduh tengking2 cam tu. gila ke? sy tak laa jahat nak tengking orng suka hati je. but 3 words, aida is very weirdo, freak and mystery. tapi dia tak laaa berhantu ke apa. tu merepek namanya.


anddd last but not least... nadia

sy takda pic dia since dia dah deactive dia punya fb. *sigh dulu, since dah habis matriks dia rajin call sy. andd sy sgt rindu dia. dia pun classmate farah jugak. selalu lepak bilik kami bilaa dia basuh baju guna machine. sbb machine ada kat level ktorng je. level 4 atas nun takda. dia admire gilaa kuliahmate sy yg diorng panggil jodoh anis. haha diorng panggil macam tu sbb sy anti dia since orientasi lagi. dia poyo, bajet nak mampus. andd tiba2 dia kuliahmate sy. dlm byk2 kuliah akaun, kuliah sy jugak dia kena campak. adoii. lagi satu sbb dia jodoh sy, tiap2 hari baju dia dgn baju sy lebih kurang je color. taktau laa kebetulan ke apa. yg penting time tu s anti gila dgn dia. grr tapi tu laa, orng kata jgn anti2, yg kita anti tu laa kot2 nanti jadi yg paling rapat dgn kita. haha tapi time tu je laaa sy anti dia sbb lepas tu ktorng jadi rapat. see, betul tak kata orng tua2. hehe dia tu suka sgt buli sy. jahatkan dia tapi sy tak kisah sbb sy pun suka buli dia jugak. hehe ;P back tu nadia's. dia selalu dtg jumpa sy sbb nak story psl jodoh sy tu laa. lepas tu nak korek2 rahsia jodoh sy tu time dlm class. lepas tu story kat sy pasal goosip jodoh sy tu. haha kelakar je time tu kan.


haishhh. rindunya kat korng. kalau boleh nak gosip2 dgn korng macam dulu. dok atas katil ramai2, sampai satu katil 4orng lepas tu bukak story and gosipping tak ingat punya. rindu time tu. nangis2, gelak2 bagai. if i can turn back times..........

Thursday, November 18, 2010

nota untuk yang tersayang

Awak, sesungguhnya saya masih menyayangi awak dan mengharapkan awak. Tapi saya tak pernah bagitau awak dan saya sentiasa menafikan kenyataan tu. Maafkan saya. Hakikatnya saya takut. Saya takut untuk kehilangan awak. Urghh.. saya takut sangat bila saya luahkan perasaan saya, saya akan kehilangan awak sekali lagi. Saya takut untuk terima kenyataan andai saya bukan pilihan awak. bila berdiam diri macam ni saya rasa lebih tenteram. Sekurang-kurangnya saya masih boleh contact awak macam selalu walaupun bukan ini yang saya mahukan. Tapi cukuplah asal saya tahu awak bahagia. Mungkin awak tak pernah tau ni, saya pernah berjanji pada diri saya.. selagi awak tak bahagia, saya takkan bahagiakan diri sendiri. Sumpah ! ini yang saya lakukan sekarang. Saya jauhkan diri dari semua lelaki. Semua sebab awak ! rasa bersalah pada awak dulu menghantui hidup saya. Dan akan terus menghantui hidup saya sehingga akhirnya saya pasti yang awak bahagia. Hanya ini yang saya pinta, maafkan kesalahan saya, semoga awak bahagia dengan hidup awak dan doakanlah kebahagiaan saya jugak. :)


p/s ; post gilaa aku kat fb. shit !

special post for fareez hashim

fareez, disebabkan kau dah please please please kat aku suh update blog aku ni, aku update laaa jugak. walaupun tanpa motif. haha ohhh, andddd lagi satu. aku tunggu apa yang kau nak cakap tu setahun setengah lagi. apa laa benda yg secret sangat tu, nak kena tunggu grad bagai.




p/s ; fareez hashim ; puas hati tak cam ni? hahahaha ;D



Monday, September 27, 2010

hati yg telah kau sakiti

dear AA,

status awk buat sy tersentuh.
teringat kemesraan kita suatu waktu dulu.
setiap saat, awk yg sy rindui.
setiap hari awk yg sy tunggu di tepi balkoni komsas.
setiap kali phone berbunyi, awk yg sy harapkan.
tapi itu dulu.
dulu, ketika awk yg sy cintai.
kini.. awk bukan siapa2 pada sy.
hati sy telah awk lukai.
sengaja sy ignorekan status fb awk.
bukan kerana benci, jauh lagi utk bermusuh.
tapi apa yg lebih penting, sy taknak prkara yg sama berulang lagi.
bukan sy ego. tapi sy dh penat utk terus awk lukai.
sy tak pernah menyesal kerana mengenali awk tapi sy sgt bersyukur.
mengenali awk byk mengajar sy erti hidup yg sebenar.
mencintai tak semestinya perlu memiliki.
terima kasih awak!
terima kasih atas pengalaman yg awk berikan.
akan sy jadikan ia sebagai pedoman dalam hidup.




p/s ; maafkan sy kerana sy bukan yg terbaik. :(

Saturday, September 25, 2010

camping

coming up next....
Dusun Eco Resort, Pahang.
2nd && 3rd october 2010.
my first camp in life. haha ;)
you rock! love it. <3

broga hills







akhirnya....
BROGA HILLS
mampu ku tawan. :)





 
view from the peak ;)



 bersama Aton. freshie bilik aku



 nahhhh, cantik giler lahhh.



p/s ; korang bila lagi? hehe ;D



Wednesday, September 22, 2010

hiking

Broga Hills............. wait for me.

Sunday, September 19, 2010

what a friend are for?

kadang2 aku terfikir apa erti sahabat yg sebenar? aku sangat ramai kawan. maklum laa, aku pernah skola kat byk tempat. aku ada dua primaryschool and 3 highschool. pernah study kat matriks perlis for a year and skrg kat kpmb. so, setiap tempat tu mesti laa akan dpt kwn kan. tapi setiap yg aku sgtsgt rapat, sgtsgt percaya mesti end up, pergaduhan besar. backstabber laa apa laa. mangsanya aku. aku bukan la baik pun. aku nakal, sgtsgt nakal. tnya siapa yg pernah skolaa or study dgn aku, mesti diorng kata aku ni mafia. HAHA takde laa smpai mafia sgt pun tapi nakal laa jugak. when everyone talk about friendss, aku jadi kelu. yeahhh, aku ramai bestfriend tapi until now, aku belum jmpa BFF. someone yg boleh setia forever sebagai sahabat aku. tapi aku still akan hulurkan bantuan utk siapa2 mber aku yg dlm kesusahan. eventho, aku taktau knpa aku mesti kwn dgn orng tu, even dia dh lukakan hati aku. ntah laa. maybe sbb aku salalu pegang kata-kata ni "that's what a friend are for" kot. plus walaupun aku ni keras hati, keras kepala, ego, panas baran tapi selagi yg namanya kawan, orng tu akan jadi priority aku. but family come first laaa kan. hee :P

activity hari raya pada 19sept

planning ; beraya ke rumah atok2 && pakcik2. ni laa yg sgtsgt utama. haha. disini sy ingin membuat kenyataan bahawasanya sy sgtsgtsgt laa kuat makan sbb utk pengetahuan semua, atok2, nenek2, pakcik2 && makcik2 sy sgt pandai memasak. *merepek yg keterlaluan.

area ; ampang, bangi && tak tau lg kat mana sbb ada yg sy tak pernah sampai lg rumah diorng tu. maklum laaa, sy ramai gilaa sedara sampai nama pun ada yg sy tak ingat, tak tau && tak pernahnya tau. Sorry, my bad !

plannya lagi ;

  1. balik ke college yg telah ditinggalkan lebih seminggu yg lalu.
  2. menemui sahabat handai yg sudah sekian seminggu plus2 tak jumpa. heee 
  3. memeluk cium bantal pooh yg sgt dirindui. nasib baik bantal bearbear dibawa pulang bersama menaiki ktm dari kajang ke mid && lg menarik, bantal bearbear sy sempat berwindow shopping di sana. xoxo
  4. mem'busykan diri dgn assignment yg gilaaa penyabar. still queue hingga ke hari ini menunggu turn utk dibereskan, walaupun sy tidak mempedulikan mereka. setiakan mereka? ;)
  5. mengabdikan diri pada buku2 halus yg tersusun rapi di atas meja, memandangkan exam yg semakin hampir. determined. B) go go chaiyokkkkk.


APPROVED

Friday, September 17, 2010

activity

mode ; mendelete entry2 yg tk sepatutnya ada di blog ini.
planning ; menghapuskan blog ini. (MAYBE laa)


p/s ; tapi kann, cam syg je nk delete blog ni. since 2008 kotttt dia wujud. aishhhh

Sunday, September 12, 2010

bff

dear my beloved bestfriends,

fazira ismail, julya zurina johari && nuraqilah othman, thanksss for comingggg ladies. im so suprises! korng mmg gilaa. tk plan tk apa, tetiba call nak dtg. luckily, aku tk balik shah alam lagi. dh laa mmg tgh rushing nak balik shah alam, esok orng krja dh nak dtg. aishhh. even for a few minutes je. tapi tkpe laaa. atleast dpt jumpa korng jgk. about 5years kot tk jumpa kornggg. miss ya! nextt year, aku roger korng awal2 okayy. make sure korng semua ada la time tu. jgn jadi 3years ago. plan pnya plan, smua cam haram. aku dgn julya je last2. aihhh. rindu korng la sygg. :) && make sure aini pun join sama nanti. rindu dia.


p/s ; kami bff sejak form 3.
(anis farahind,julya zurina,fazira,nuraqilah&&aini shafikah)

Monday, September 6, 2010

SHRA

guys,
Selamat Hari Raya Aidilfitri.
maaf zahir dan batin.

for dudu and fyqa,
aku tau aku byk salah dgn korng2. but nobody perfect kn. aku syg korng. whatever happen, aku harap kita still together atleast smpai grad nanti.

for eyla and pa'an,
sorry sbb tk dpt dtg time abng kau meninggal hari tu. aku kat college that day. tapi ayah aku dtg kan sebagai wakil. miss ya! kesian kat angah and atin kn. raya without their angel. and and pa'an, lepas raya ni mesti lepak sama. tk kira tk kira, kau asyik busy je. nyampah!

for julya, faz, qila and aini,
missyou guys.. a lottt! almost 5years tk jumpa korng. sumpah rindu. for this upcoming raya, aku try cari masa utk jmpa korng. prgi rumah korng ke or pape laa kn, janji dpt jumpa.

for baby sy di college,
rindu la. HAHA ;D (dudu, fyqa, adik2 13B and gadis2 DIA3(2) yg baca ni mesti rasa nak sepak aku cepat-cepat.) like i careeeeeeeeee! aku pnya crush kan. so, aku pnya suka la. korng tk suka tkpe. klu korng suka habis la, kne madu2 smua. tk besttt! ;D

to 'that girl', sorry!
aku tk mampu jadi kwn yg baik. aku tk mampu nak pretend yg aku happy dgn kau, sedangkan aku sakit gila pendam perasaan. sbb aku tk prnah camni. aku diam sbb aku cuba nak jaga perasaan kau tapi smpai bila? sbb benda2 bodoh cam ni, migrain aku makin truk. even, tgh type post ni pun kepala aku still sakit sbb kau. huh.
for the second time, aku rasa bersalah gila sbb tk cuba nak ubah bestfriend aku sndiri. plus, aku jauhkan diri plak lagi. aku bkn sesiapa. aku tk mampu nak ubah orng. andd sebenarnya aku tk sekuat yg korng sangka.
yeahhh, maybe korng nampak aku cool, blur or kadang2 tkde perasaan ke apa tapi honestly, aku tk sekuat mana pun. maybe korng lagi kuat dari aku. cuma bezanya aku lebih berani. tu je. ntah laa.

and and yg lain tu, tk sempat nak list smua sbb ramai sgt. just, SORRY and SELAMAT HARI RAYA!



p/s ; ada seseorng yg aku nak list tapi takut dia tk sudi plak.

Thursday, August 5, 2010

ikan buntal

pleaseeeeeeee, dont be too selfish. soooooo annoying laa. your boyfriend is your everything, mber? huh.

Monday, July 12, 2010

done

registeration weeks run smoothly.
everything settle. besttt.
tkde benda nk pkir lg dh.
now, determine for stdy je.
classmate sme cam last sem.
cme ada add 2 or 3 dri class 1 last sem.
lecturer pun okayy.
eco sme cam last sem, en musa lg.
hahaha A lg laa harapnya.
roomates, of course DUDU. hee ;)
fyqa and zira blik sebelah.
fuhhh. nasib baik.
gondorowo duk level atas.
semak je nk sound2 ktorng.
tumbok tau laa.
jeles laa tu tgk ktorng smua dpt hostel.
do i care? haha
sem ni kau dh tk bleh nk control ktorng lg.
gii mam bleh? HAHA :P
jahat2 ktorng, ktorng still copa. ;D


p/s ; tk paham dgn sesetengah orng yg tk bleh tgk orng lain lebih. aihh. baik duk hutan la weh. 

Wednesday, July 7, 2010

special post

this is my special post before kembali ke college tomorrow.
lepas ni no more fb, no more blog smua. aihhh.
study je okayy. bleh ke? haha bleh la kottt. try je la.
em.. on my last day ni, rmai plak nak buzz, nk im, nk msg smua.
honestly, besttt gilaa. sbb aku mmg dh rindu-rinduan.
plus tersangat2 happy sbb bleh kembali ke hostel smula.
my dreams come true brkat doa parents and sahabat2 terchenta.
thanks ea korng. xspecially putra. and also tu adib sbb tlg apply kn rayuan. :P
cant wait start new sem. since dh dpt msuk hostel blik ni, rse cam smngat je.
hostel kekuatan aku. cam poyo je nk dok hostel sgt. lntak la, aku pnya suka.
i have my own reason knpa aku plih hostel. mybe sbb aku nakal kottt. hee ;)
tk kisah la, yg pnting dh dpt. so, manfaatkan laa sebaiknya.
brg2 kt rmh sewa tu, azira dh jnji nk tlg angkat msuk hostel. bestttnya.
thanks jeruk. sygg kau lebih laa. rasa nk pluk cium skrg. haha ;D
rmh sewa tu plak cam dh ada orng nk. alhamdulillah lg. :)
everything brjalan lancar. hope, this upcoming sem pun sme.
buku2 plak dh mintak kt reen, hopefully, dia ingt lagi.
buku aku plak, hanis dh chop. alhamdulillah. tk pyh susah2 cri buyers.
sem 1 pnya pun nk jual. anyone? hee ;) tkkan la freshie baca blog aku plak kn.
mustahil sme skali. tkpe la, blik college nanti cri la spe yg sudi jdi buyers.
dont worry. in very good condition. tk menyesal klu bli.
 okayy. look, blog aku ni bkn blog jual buku ke apa ke. so, enough. tk pyh laa nk promote lbih2 plak. ;D
oh ya, now dh msuk 2nd days mycousin kt sini.
after this dia akn gntikan aku sbgai pnghuni rmh ni.
tkde laaa sunyi sgt rmh ni nanti.
k la, now rasa penat dan sgt3 mengantuk.
cant wait for tomorrow. excited nk tau dpt bilik mne. hee ;)
adib kte bleh pilih nk stay mne. very sure la nk kamsis siti aisyah kn.
walaupun ada gondorowo pendek gemokk tpi lntak dia laa. aku tk kacau kau, so jgn kacau aku okay BITCH? gilaa jahat, i know. DO I CARE?
and and malam ni dtg mood utk brgedix dgn si gilaa. hahaha :D tetiba ber'i, ber'you plak dgn si gilaa. tk tahan pnya poyo. lepas ni tk dpt nk ym dgn si gilaa. tkpe2, msg bleh. cam tk bese plak kn. hee ;) i love to be his friend even dia muda sthun pun sbb dia sgt fun, gila-gila. and paling pnting serapat mne pun kami, awek dia tkde la nk maki-maki aku ke apa kn. sgt pndai jaga awek. tk mcm orng tu. dua kali awek dia maki aku. BABI. loveyou la si gilaa. as friend je okayy. tk pyh nk salah2 paham. sepak nk? ;D
jmpa lg next post yg mybe sbln akn dtg. fuhhhh.
lme gilaa i know tpi tgk la camne nanti k.
before that, wish me luck pleaseeee. :P
pray for me guys. (:
loveyou all readers. ;D


p/s ; spe mkn cili, dia rase pedas. (T.T)

Tuesday, July 6, 2010

college ohh college

bout 5.48pm, brblog, brfb.
tadi sembang2 gedix dgn bujie.
tetiba rasa rindu kt adk2 kem.
rindu bujie, krol, faiz and amer.
yg tu paling3 rindu la.
lain tu rindu jgk okay. hee ;)

tomorrow... dh nk blik kolej.
lappybongok, broadband smua tk bwk.
tknak bwk sebenarnya.
nanti msti ssh nk online.
memandangkn phone pun tk siap lg. huhu ;((
tkpe la. kte nk determine for 4flat kn.
msti la kne berkorban.
go anis go.. chaiyokk2. ;D

Monday, July 5, 2010

kaya

apparels ;
that black cardigan. whoooaa. any purple shawls and baju kurung kain cotton bunga2 kecil purple brtanah putih. *this both for myaunt weds this oct. theme color is purple. awesome. raya? em.. think it later.

phone ;
in mood for sony ericsson yari white pink. rm600++. *lagi 2bln insyaAllah. z610i tu pun trdampar lg kat low's. repair pun bout rm150++. adoii. sakit la cam ni. tk pakai phone kang cam kuno plak.

book ;
mood turns back to motivation books. nk kembalikan mood stdy. maklum la, determine for 4flat kan. haa, novel dgn manga comic campak tepi. tk pyh nk sibuk2 interframe. tetiba miss my kouru cake house yg ada kt coco crunch. bwt harta plak dia. ntah2 dh tk wujud dh comic tu, dh 2years plak.


p/s ; bila nak kaya ni? aihh. azam sem baru ni nk cari BF kaya mcm donald trumph. anis dlm mood bengong. haha. klu put baca ni dia msti kata, 'anis bengong'. ada ke patut dia kte aku nk kawen dgn donald trumph. ceh. tkde lagi muda ke nk kasi. dh la dia kata aku mulut parit. lagi ada ke dia kata aku p.ramleenah, and and ada ke patut dia suh aku masuk rmh sewa tu ikut tingkap. wah, mmg la rmh sewa aku tu tingkat satu. emosi tk stabil la put ni. haha :D tapi nasib baik ada mber cam ni kan. tkde la tension2.

mood ; back off

(T.T)
im not in veryveryvery good mood.
tetiba rasa nympah, jelek and so on pd si awek ni.
harap muka lawa tapi attitude.. sumpah like hell.
prgi jahanam laa dgn muka bak princess luu tu.
nk maki aku ke apa, kau pnya pasal.
lantak kau laa, apa aku kisah kan.
klu kau ingt aku nk BF kau?
tk ingin okayy.
fuhhh.


p/s ; susah la klu dh cple, trus tk bleh kwn dgn orng lain. klu cam tu simpan balak kau dlm almari, tkde spe bleh tgk. bengong.

amad wan

bout 3.44am now.
tidur lambat.
ptg tadi tdur lme sgt3. hee ;)
nasib baik ada si gila menemani di ym.
ahmad syazwan the name given.
he is my soooo cute junior mse form5.
cute ker? no, you're not. bweekk :P
stop dreaming sbb aku rse nk sepak kau laju2.
ngehngehngeh :D
dh la kuat mengarut.
skrg aku dh jangkit dgn kau, sakai!
okay, feel so tired.
si gilaa pun dh penat.
nak tidur. nite.

hostel pleaseeee!

honestly, i've nothing to do.
cuti masih berbaki 3hari.
frankly speak, bitttttt bored.
so, update blog je la utk isi masa lapang.
em.. nothing much to say actually.
tadi ptg blik beranang, usha myrent house.
rmh cantikk. siap ada pagar smua.
safe la jgk. near from college gate.
i thought everything finee.
not bad, totally awesome.
but the problem is... me! huh.
i prefer stay at college hostel.
hope for it so freaking badly.
smua orng mcm bestt nk jdi outsider.
but not me. not for ANIS.
i love to be 'bdk hostel' or whatever they call it.
erghhhh.. hoping! ;((

Friday, July 2, 2010

baby reunion

its about the baby reunion. baby? baby la sbb 3orng je ada. hahahaha :P so sweet. finally.. after 6year plusplus tk jmpa, akhirnya our plan was fulfilled even 3orng je. that was, me, hajar and farhah. tk kisah la, klu ramai2 nanti tkde la nama baby reunion kan? lalala.

thats a lot of thing yg jadi topic prbualan from tadika until these 20zone. cehceh. bout 6years cam tu tk jmpa hajar and 8years dh tk jmpa farhah. wahwahwah. lme gila okay. im suprised, diorng dh tinggi. dulu aku je tinggi sorng2, skrg diorng dh sme tinggi dgn aku okayy. hahahaha :D and not forget it, aku asyik gelak je that day sbb tk sangka sgt bleh jmpa diorng ni.

habis smua mall kt shah alam ktorng round. starting from looking a books at PKNS. then, take a lunch at alam sentral food court. after that, kk home decor at SACC mall and anggerik mall.  and lastly turns to PKNS back for mcflurry and tasik shah alam. ngegngehngeh ;D awesome. btw babe, thanks for your very precious time. love it. lepas ni cik farhah bleh la jadi tourist guide in term of jd dentist. oh okayy, tkde kne mngena langsung. hee ;)

oh ya, farhah tu my taski abim-mate and schoolmate time primary school. and hajar plak my schoolmate from standard one until form2. tapi dgn hajar lg rapat la. since ktorng prgi skola agama pun sme2 kan. plus our mak2 pun dh kenal, cuma ingt tk ingt je la. no wonder. :)


p/s ; sumpah, aku dh lupa area2 shah alam ni. 6years tinggalkn shah alam kott. now, waiting for the next dinasour reunion plak. hahaha :D and today dh 2nd july, means dh ckup sthun tk jmpa orng tu. em..... miss YOU. ;((

Thursday, July 1, 2010

new house

credit to AFIQAH MIOR and DURUL KHAIRIAH coz brjaya dptkn rent house utk kte smua. thanks babe. nasib baik ada korng kan. aihhh now, psl rmh dh settle. so, tkde benda la nk risau. tunggu masa je nk masuk rmh baru. wee~ sewa bout rm300. tk kisah la. janji ada rmh. yg lain2 tktau lg sbb nk contact fyqa pun tk bleh. phone out of credit. byk sgt call  and msg orng this week. dgn yg tnya result la, yg tnya psl hostel la, lps tu tnya class la, tnya bank draft, tnya psl rent housenya lg, yg tnya psl wedding kakak eyla la andd yg tnya 'anis bila nak hangout ni? rindu la.' ngehngehngeh. yg tu trpaksa KIV dulu. time dh suntuk. brng2 college tk packing lg. to hajar zaini, for u ada time. HAHA mmg tk fair.

oh ya, other thing. first phone dh msuk hospital. nasib baik bleh lg diselamatkan. klu tk, 'arwah seorng yg baik'. bak kte mber2 aku. haha phone second, problem dikenalpasti. rupa2nya, dia sihat walafiat. charger yg dh arwah. aihhh now, aku dpt lg stu story. farah dh accept offer degree tu. i wish her all the bestt. goodluck babe. tapi serious tk fair sbb skrg ad dgn farah dua2 kt melaka. any small reunion msti la di melaka. aku? mangsa keadaan. kne turun melaka la jawabnya. aishhhh. choi.

ohemgee! knpa ntah beberapa hari ni anis asyik nk mencarut je? tu bru skit dugaan tapi kau dh mcm tettt. kalau azira tau ni mesti, 'kakak anis'! *yell. sorry babe! tk tahan la. pengaruh besar si gondorowo. HAHA okayy k, nak start new sem with no more carutan. nk tukar, anis are not mean to be with carut-carutan. kahkahkah adzera la ni pnya krja. adoiii. anis mood turns to nerdy next sem. determine for 4flat. bleh ke? nothing impossible kan. nk kekalkan study group last sem jgk, azira, putra, jaja and adib. tapi cam susah skit la sbb put, jaja and adib dok hostel. tk kisah la. asal bleh je kan.


p/s ; since sem 2, aku dh pndai sebut BABI. knpa benda haram tu jgk yg aku sebut? padahal dh tau haram. and akhir2 ni msti korng rasa entry2 aku mengarut kan. haha. ignorekn je.

rainy

How do you make someone that stopped loving you to start loving you back?
Is there a possible way to do that?

*******

urm, tetiba trbaca ni kt FB td.
cam menarik kan?
agak2 apa nk bwt ea?

now, aku nk g pkir smbil guling2.
agak2, tk dpt nk pkir, zzZzz. hee :P
lgpun kpla dh cam nk meletup ni.
sakit gila babun.
nk mkn ubat....
anis not meant to be with obat-obatan bak kata ad.
haha. well, so-called anis. aishhh
part yg ni mmg tk kan berubah.
ubat just like... yucks!
mcm makan racun kera.
HAHA


p/s ; migrain cam BODO. sakit tau. isk. T.T

Wednesday, June 30, 2010

BIG problem

last night, aku ym dgn hajar. dia kte dia jmpa haikal. urm, haikal? spe ea? hajar kte aku prnah bwt dia cam nak nangis time kt skola dlu. serious shit, aku tk ingt langsung bdk tu. agak2, comel tk? HAHA apa aku merepek ni? back to the topic. ehemm.. spe eh dia? agak2 dia ingt lg tk bdk nakal ni? urm, aku ni jgn kte gambaran muka dia, nme dia pun aku tktau aku prnah dgr ke tk? hee ;) ni kes long-term memory lost ni. so, bkn slh aku. cter lme kan, mne nk ingt smua. one more thing, tk sangka plak aku ni nakal gilaa. smpai bleh bwt bdk laki nk nangis. haha. girls power! :D ibu plak kte, aku mmg dh nakal dri kecik2. adoiii. agak2, anak aku nakal jgk tk nanti? urm.... tettttttt. out of topic.


okay. ni story hari ni plak. tadi aku g damansara, nk jalan2 la konon. haha. actually tu mmg krja aku and ibu hari2. ada je tmpat nk berlabuh bila free. nasib baik nafsu shopping brjaya dikawal. kalau tk, pakat tk makan la bila blik college nanti. mne nk byr sewa lg, nk byr broadband lg, nk makan lg. aihh. ahhh, anis tipu! sewa msti ayh tlg byr half, broadband 100% ayh tanggung. mkn je kau sendiri. haha. okayyy k. nk bwt ctr dongeng mmg aku bijak. bila time sengkek cam ni smua bnda aku nmpak, aku nak. tgk shawl wrna purple abstrak, cantik kot. sesuai dgn baju bum tu. tgk plak, black cardigan. design menawan. nmpak itu nmpak ini. smua pun cantik. aduh. nasib baik bleh kawal lg keinginan kalau tk mmg aku rembat smua la kan. sabar nis sabar.

now, mmg kne byk9 sabar. dh la phone bwt hal. first phone dh terjun dlm longkang depan kptm ipoh. tk sanggup hidup dgn aku ckp je la, tk pyh la bunuh diri plak. sekeh kang tau la. second phone bwt2 pengsan plak. bengong. campak dlm loji tau la. nk bli phone bru kne pkir 143 kali. adoiii. so, harap maaf ye sahabat2 kalau sy sukar dihubungi bwt masa ni. tk tau bila tarikh luput problem ni. harap bersabar.

ahhaa, skrg aku ada problem bru plak. sir shahari mrjuk. adoiii. mcm2 la mentor aku ni. bkn sengaja tk inform result kt dia. dgn situation skrg ni, aku pkir rmh je. huhu. yg lain2, smua aku tolak tepi. aishhh. sir, SORRY!

then, tadi aku ada baca balik apa yg tertulis kat website kpmb tu. like this, "MEMANDANGKAN PENGINAPAN KAMSIS ADALAH TERHAD BERIKUTAN PENGAMBILAN IN-TAKE PELAJAR YANG RAMAI SEMESTER INI. MAKA RAYUAN SAMA ADA SURAT ATAU TELEFON TIDAK AKAN DILAYAN. MOHON MAAF ATAS SEBARANG KESULITAN..." so, kalau aku sent rayuan via email, admin nk layan tk? HAHA bongokbongokbongok. duk luar tk bestttt. no rules to be broken. aku kan rules breaker, susah la cam ni. tk thrill, tk challenging. burit.


p/s ; dh la jatuh langgar kerusi, skrg kena hempap dgn lift plak. aishhhh. HARAF MAAF ATAS KEKASARAN BAHASA. doesn't mean. ;((

daydreaming

kala mlm menjelma mula la aku merepek yg bukan2.

dream
mom, can i have a husband at this age? HAHA
dpt plak laki gagah cam fahrin ahmad.
tkpun bdk setan cam farid kamil.
or yg hensem macam fizo omar.


reality
kahkahkah...
kau ingt kau artis?
kau ingat kau lisa surihani?
kau ingat kau cinderella?

 ***********

eleh... nk berangan kejap je pun.
aishhhhhh.. sibuk je.
ingt aku tk layak apa?
jeles la tu kan.

moral of the crappy story

reality are more more more better than dreams. :P

********
ni la bahana klu addicted dgn dream day wedding.
asyik pkir nk kawen je. lalala~


p/s ; tetiba teringat kt cik siti k. dia la yg suggest quote ni time kt camp. yg lain bajet2 anggun je. haha :D chop3, aku bru perasan smua jejaka di atas bermula dgn huruf F? wth?

Tuesday, June 29, 2010

goodbye hostel

erghh... fucking damn shit! ye, skrg aku mmg nak mencarut. so, what? DO I CARE? now, aku tk dpt hostel. the whole 9B tk dpt. aku tau tu mmg kau pnya krja. BITCH. kau mmg dengki kan tgk ktorng happy? whats your problem actually? grrr one word, BABI. to that fucking BITCH ; waklu minah! kalau kau pkir kau akan hidup senang, kau silap. you owe me syg! shit. BODO shial. *wah, klu ibu tau aku mencarut cam ni msti kne marah. hahahahaha :D sorry ibu!


p/s ; ignorekn je entry BODO ni okayyy. tkde kne mngena antara yg hidup ataupun yg meninggal dunia. saja nk lepas perasaan yg terbuku sejak sekian lme. i mean, sepanjang sem 2 ni je la. haishhh. melambak dosa aku hari ni. asyik maki2 orng je. duhh, klu la cam ni future husband tgk pun reject kan. tzassss

Monday, June 28, 2010

new book

about 10days to go.
lepas ni kne balik college.
busybusybusy.
reg class, reg subject.
new book, new lecturer, maybe new classmate.
paling penting, tknak stress2 cam last sem.
tk besttt laa. huhu
effect result plak nanti. aishh
urm.....
skrg dh knl ramai coursemate.
rasanya cam tkde mslh je.
smua pun okayy.
hope, everythings fine this upcoming sem.
lets open new book. ;)


p/s ; cmne nk berubah ea dgn cara berkesan? urm.... any idea?

COPA lagi

weewittt! finally, penantian aku berakhir jgk. even, result aku tu tk la hebat mne pun tp aku still bersyukur. copa yuk, 3.72! walaweh. ni la hasilnya kalau byk main. aihhh nasib baik, smua yg mber2 aku target tu trkena. cuba tk kena? wahhh. malu bhaii. next sem tobat dh tknak main2 lg. *ceh. anis ngeng oi, kau ni bkn bleh caya sgt pun. last sem pun kau kte cam tu jgk tp kau still main, main and main. tk prnah nak berubah. okayy2. kali ni aku berubah. berubah betul2 ni. tk tipu ni. betul! HAHA harapan. btw, goodluck kat smua2 and tahniah bwt korng yg berjaya tu.


special for azira, putra, jaja and adib ; thanks korng! korng dh byk tlg aku sepanjang exam week hari tu. xspecially for management paper. dh la aku tk ske nk baca2, hafal2 ni smua. korng help me a lott utk paper tu. hopefully korng pun excellent jgk. syg korng. next sem stdy sme2 lg ea. alaa, tapi paper kte dh byk yg tk sme kn. korng kn course lain. put je sme dgn aku. aihh camne ni. nk stdy dgn korng jgk. urm, azira syg. kau msti cnfirm pointer tinggi kn. aku tau la. bdk pandai kn.

dedet wedding

congratulation dedet !
skrg dh jadi isteri orng dh.
ingat lg, bila anis, eyla and pa'an lepak, msti dedet join ktorng.
tapi tu dulu. time tu ktorng spm pun tk lg.
dedet plak bru nak amik stpm.
skrg.. 27 june 2010.
dedet pun dh kawen.
smlm tk sempat nk tgk dedet bersanding.
msti cantikk kn dgn theme colour pink.
sweet sweet je.
semoga jodoh korng hingga ke akhir hayat.
lepas ni tgu dpt baby je la kn. haha

again....
CONGRATULATION !


p/s ; dedet ni kakak bff aku, eyla.

Saturday, June 26, 2010

rindu

arghh. tk bleh tdur laa plak. terkenang satu-satunya adik laki aku tu kat ipoh. dh dua minggu kat sana. this week, housemates dia smua blik, tinggal dia je. kesian dia sorng2. dia ni pun satu bkn nak gtau. kalau tk, boleh blik. tk pun suruh busu amik. aihh even ni bkn first time dia jauh, before ni dia prnah g plkn 3 bln kat PD tapi tk sme okayy. tu plkn je. ni prgi stdy. balik pun mesti jarang2 nanti. cuti sem je la dapat jumpa. ibu la paling terasa, selalu dia la yg teman kan ibu kat rmh, tlg ibu bwt krja rmh. yela, dia yg plg besar yg tinggal kn. so, kena la tlg bwt krja rmh. since, after spm smpai la dia kena g plkn. urm, nasib baik tadi dh call dia, dh im dia kat fb, dh ym dia smua. kurang sikit rindu kat dia. huhu ;((


p/s ; kesian adik along. lepas ni along plak kena blik college. tinggal ibu, ayah, angah, yayang and adik je kat rumah. makin sunyi la rumah kita. tu pun nasib baik angah dh hbis stdy, kalau tk lagi la sunyi. haa, nasib baik laa ada kak nini pengganti kita nanti. dia dpt offer krja kat airport, maybe start bulan dpn kot. then, stay kat rumah kita. :) satu je along nak pesan. stdy elok2 ea. jgn nak main2 kat sana. dapat result teruk tau laa along nak bwt apa nanti.

Friday, June 25, 2010

touched



Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Dalam harapan


p/s ; True love is when you shed a tear and still want him & it's amazing how someone can break your heart and you can still love them with all the little pieces. *copy from fyqa.

mood



Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh

Chorus
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu
Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh

Ulang Chorus
Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu

Ulang Chorus
Selagi ku ada kamu





Aku bermimpi denganmu
Ke awana untuk teman bintang bulan
Kerananya lebih terang sinarnya
Dengan kehadiran kau dan aku
Bagiku kaulah yang terindah
Manisnya senyuman anugerah Tuhan
Memarakkan api dalam diriku
Yang tak pernah aku sangka ada
Runsingnya buatku
Asyik memikirkan dirimu
Chorus
Kau umpama susun silang kata
Yang terakhir untukku
Sekian lama ku mencari
Rupa-rupanya di depanku
Hidup ini tak bererti
Jika tiada cinta di hati
Untuk terus ku teguh berdiri
Bagiku kaulah yang terindah
Manisnya senyuman anugerah Tuhan
Memarakkan api dalam diriku
Yang tak pernah aku sangka ada
Runsingnya buatku
Asyik memikirkan dirimu

Ulang Chorus
Dan tak kira apapun
Yang terjadi dalam mimpiku
Usahlah ia berakhir
Tanpaku memilikmu

Ulang Chorus 2X


p/s ; tiba-tiba mood asyik nak dgr lagu si cute adira dgn si gendut aizat ni. hee ;)

Thursday, June 24, 2010

hee ;)

at last, dpt jgk lepak dgn nenek sakai, makcik senget and moyang kempeng. haha :D rindu korng weh. exspecially nazu la kn sbb lme dh tk jumpa dia. fyqa and fay, korng tkmau jeles ea. kat college hari2 dpt jumpa korng. nazu jarang2 jumpa. huhu and as usual aku la yg akan dtg paling awal. *sigh nasib baik nazu smpai after 30mins. klu tk, tktau la nk bwt apa. sumpah boringgg bila sorng2. byk gila aku story kt nazu pasal aku, pasal college life yg diff gila sejak dia tkde and so on. *teringat zaman gonjeng kami masa sem 1. wuhuu~ hari ni serious mcm sakai, smua ctr besttt start ptg. pe jadah? aku nk balik awal kott. hehe *awal la sgt. kul9 bru smpai rumah. urm, disebabkn aku jarang keluar merayau, ayah pun okayyy je la klu aku balik lambat kn. lgpun anak ayah ni dh besar la. :P okayyy k, back to the topic. last2, ktorng decide tgk Nanny Mc Phee. not bad okayyy! gelak gila. hehe besttttt! oh yaa, lupa nk snap some pix. adoiii bila phone dh rosak ni, dh tk ingat nk snap2 ni smua. mslhnya, tkde sorng pun ingt. aihhhh rugi2.

special for nazurah rosli ;

ohhoo, thanks to nazu si gila makan tapi still keding cm playwood sbb nazu hari ni, akak g auntie anne's 2 kali. 2 kali okayy. sakai! eh2 nazu, akak beli bum's warna purple okayyy. comel yuk. jgn jeles! hee ;) and and akak jumpa abng hensem tu lg for second time. choii, kacaknya. *melting tpi shahir lg hensem la kn. :P weh, nti cti sem kita lepak sme lg ea. blik je roger cam bese k. loveyou syg! :-*


p/s ; cant wait for the next gathering with hajar zaini and the others. :P

Wednesday, June 23, 2010

email sakai

tenenet.. email sent! for the whole life yg dh 20years old ni, first time aku sent email sakai kt someone. aihh nk bwt cmne kn, klu tk send smpai bila2 pun tk settle. yela, orng tu kn touching dgn aku. huu k la, time to sleep. pagi nti nk ronggeng dgn nazu, fay and fyqa. hee ;) tk sabarnya. miss them soooo badly !

Monday, June 21, 2010

cant wait

ahhaa, tgk title tu msti korng trtnya-tnyakn cant wait for what? haha actually, i reallyreally cant wait for meet nazu and fay this weds. aiyaarkk nazu ajk tgk killers. urm, bowling pun okayy jgk kn. tk kisah la pape pun. janji dpt jumpa korng. rinduuuuuu gila baboon okayyy, exspecially nazu. lme tk jumpa bdk ngokngek tu. cant waitttt, counting for every single minutes!


p/s ; spe nk ikut? hahaha :D tkbleh2. kami nk beronggeng sakan. lalala~

Saturday, June 19, 2010

lalala~

byk bnda nk story ni. i need someone! ad asyik busy je dgn krja dia, bila kt college plak asyik busy dgn college activity. adoiiii. eyla plak, urm.. mcm tk bleh nk story je dgn dia. zira pun sme je, busybusybusy. duk rmh je pun busy. tk phm la. nazu plak tkde credit. time cm ni la tkde creditnya pun. fay? nti ada yg jeles susah plak. aihhh nk cri spe ni? fyqa, tk hbis2 dgn krja. msg pun tk rply. dudu, coverage problem. ohemgee! nk story kt blog ni sgt pun dh tk bleh. rmai yg dh mula stalk. xspecially, fareez hashim! hahaha kau jgk yg kne kn. ;) nsib la.


p/s ; R, kau stalk blog aku, aku saman kau. hahahahahaha ;) tk pun, kau kne blnja aku mkn and tgk wyg 10 kli. lalala~

Thursday, June 10, 2010

the day we spent together

hri ni lastt dayyy kem. mmg besttt gila. klu boleh cm tknak habis je. berat nk lepaskn adik2 tu blik. nanti mesti rindu gila kt diorng. rindu nk dgr diorng mrpek, rindu nk kjut diorng. erghhh.. rindu smua la. pg tadi pun ada yg text, nk kejut akak2 faci konon. alahai, pape la korng. sweet sweet je. nsib baik la, ada session last dgn korng. bleh luah prsaan. haha *okayy, gedix! tapi serious klu bleh nk bwt kem tu lme2 lg. korng pun boring kn cuti2 skola ni. hee ;) tapi itu tidak mungkin. so, kena la jgk lpskn adk2 kesayangan kami tu. aihh and mcm biasa la, tawau always be the last person. blik pun lastt jgk. tk bleh bla. tawau..tawau. urm, lps penat2 kemas hostel laki, skrg time utk enjoy plak. ;) for the first time, aku hangout dgn jaja, put, ain, adelia and wana. klaka siott. sblum ni tegur pun tk prnah kn. hurm, advantage jgak kem ni bwt ktorng. and yeahhhhh, karate kids our choices lepas dh penat2 beronggeng kt karaoke box. tapi aku tk nyanyi pun, sje sibuk2 dlm tu. hee ;) gila sengal! karate kid.. urm, title cam comel je tpi muvee tu ganas gila kot. adoiii, sgt tk sesuai utk kami kanak2. hahaha dh2, tknak mrepek dh.


p/s ; teringat pesan faiz before dia blik 'nanti nk kawen jgn lupa bg kad'. pe jadah? ntah2, nti dia kawen dulu. hahaha ;) faiz.. faiz.. (merah ni tnda first aku knl dia, dia pkai bju merah. time tu aku anti gila dgn bdk ni. lalala~)

Wednesday, June 9, 2010

SAP camp, kpmb

'oh gosh! i've to attend a camp. wth?' haha lbih kurang cm tu la first word yg kluar dari mulut aku, bila adib call mntak tlg ganti dia. tapi sbb mber kn, aku ikut je la. mls nk byk bunyi, kesian kt dia. dgn tnpa prasaannya aku prgi. dh la, aku tktau spe yg btul2 join time tu. mmg brni mati la kn, even diorng tu tk bahaya pun. haha just because aku tk knl diorng, tu je. antara smua tu aku knl jaja je. tu pun nsib baik la, ada jgk yg knl kn. aihh firstdayy, mmg cam sucks gila. dh la aku demam. dgn bdk2 ni yg cam tknak dgr ckp plak. adoiii. mybe sbb adk laki aku jnis bdk baik kot, so cm cengih skit bila dgn bdk2 nakal ni. and tk pasal2, firstday dh kne label akak garang. okayy la, fineeeeee! tk kisah pun. lg garang, lg korng takutkn. hahahaha ;) the next2 day, everything okayy. standard la nakal2 tu kn, nme pun laki. yg pompuan smua cool je, baik2 belaka. cuma nk kejut bdk2 laki je la cm susah sikit. azab class, azab. hee tk kisah la. smua tu kenangankn. bila ingat blik cm besttt je. tk sia2, aku join utk jadi faci kem ni. credit to adib, coz gimme this valuable chances! 5days yg sgt indah.


p/s ; adk2, sorry for everythings! never forget this memorable day. loveyou all. muahhx3 <3

Friday, June 4, 2010

3th june

HAPPY BIRTHDAY to my en. amad. miss u a lott. for this 2years, there's a lot of things happen, to me, to you andd to us. you never change, NEVER. awk still mcm dulu. still berangan-angan yg sy akn jadi permaisuri hidup awk. sy slalu ingat yg awk dh lme lupakn sy. sjk kejadian kt uptown tu, sy tau awk tk prnah lupakn sy. cuma jarak dan masa yg memisahkn kte. ble awk ajak kluar, sy trus je stuju sbb tknak hampa kn awk pada hari penting awk tp sy tk prnah trpkir nk smbung blik hbgn kte dulu. sy akui sy rse slmat dgn awk. awk tk prnah amik kesempatan slme kte knl. tp bg sy skrg awk cuma seorng sahabat dan abng yg sy hormat dan syg. tk lebih dri tu. sy cuba tknak hampakn awk. tp pengalaman lalu byk mengajar sy. sy tk prnah rse sy penting dlm hdup awk, awk tk prnah nk kongsi mslh awk dgn sy. mungkin bg awk sy tk ckup matured kott. okayyy, tu sy mengaku. sy memang childish. erghhh, tp awk yg lyn sy mcm bdk2. awk tk prnah lyn sy sbgai seorng yg matured. so, slh sy ke? when i said 'tkmau', awk kte dh lme tk dgr sy ckp cm tu. sy trharu sgt sbb awk tk prnah lupa. and yaa, pic sy 2thun dulu awk still simpan. HAHA pic bdk2 tu. malunya sy. ble sy nk delete awk btul2 marah tp sy gurau je. dh lme awk simpan pic tu kn. so, biar la trus ada kt situ mcm pic girl yg kt dlm wallet awk tu. sy pun tknak kalah. *jealous seriously seronok lepak dgn awk. awk kuat menyakat mcm dulu jgak. tp sy tk bleh trima awk mcm dulu. SORRY AWK.......

Wednesday, June 2, 2010

t.h.a.n.k.s ;)

a very special thanks to mber2 yg ingat and wish birthdayy aku. syg korng gilaa. even, kte dh jarang roger2 tp korng still ingat tarikh keramat ni. thanks a lottttttt ! ;)

Tuesday, June 1, 2010

fanatic SHAHIR


Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

Chorus
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

Ulang Chorus
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Kebahagiaan dalam perpisahan


p/s ; tetiba je rasa nk post lirik lagu abng braces ni. HEHE ;)

Saturday, May 29, 2010

shahir af8

there's a lottttt of things happen. kalau smuanya besttt tkpe la jgak. ni tk, memeningkn kpla je. okayyy k, enough of it ! skrg nk cter bestt3 je. dh 3 weeks aku cuti. andd yeahhhhh, bit bored. even, this hols yg aku harap2kn sgt ble busy dgn activity college and brhadapan dgn malaun2 sekalian tu. i've spent, a lot lot lot of mytime dgn benda yg brfaedah tk brfaedah sgt la. hahha tk lain tk bkn, NOVEL. yeahhhhhhh ! aku mmg gilaa novel, kaki novel, novel novel. hehe ;) ni la activity on hols aku. for this three weeks kt rumah, i've just read about 3. oh gosh ! book always drive me crazyy, absolutely ! so-called ANIS kn. tk bleh bwt apa la.



oh gosh ! mydream hero, ahmad shahir. hahaha ;)


JUARA AF8
he deserved of it.


okayyyyy, i knew it ! mcm poyoz gilaa gilaa kn upload pic si gigi besi ni ?! like i careeeeeeee ! poyo ke hape ke, lantakk la. dia tetap pujaan hatiku. hahaha plg bestt dia orng gopeng. orng GOPENG okayyyyy. my lovely parents pun asal orng gopeng. every year, ktorng akan blik gopeng. *okayy, tkde kne mengena. oh yeahhhhhh, mywish come true when he was chosen utk AFmasuk ! ohyeaaaa bebeh. anddd he was the winner. in the other words, JUARA okayyyyy ! he deserved it. loveyou SHAHIR ! kebahagiaan dalam perpisahan pun is the besttt song ever. eceh. haa, kalau dh suka, apa pun bestttt. trmasuk la braces dia tu kn kn kn. haha okayyy, i know tooooooo overeact ! enough.. enough ! anis wake up baby. lalalala~

he still a part of us

erghhhhh.. tk pahamnya, aku yg cpt simpati ke or diorng tu trlampau kejam ?! im just try my besttt tp orng tk hbis2 nk salahkn aku. lepas tu nk mintak tlg plak. ingat aku ni apa haa ?! tlg la dewasa skit. bnda dh lepas, dh la. lupakn je. people changed ! nobody perfect okayy, setiap orng mesti bwt silap. even, korng pun prnah jugak bwt slh. cuma bezanya mungkin tk sebesar ni. jadi kesalahan ke aku bg peluang kt dia untuk buktikan dia btl dh berubah and nk brbakti kt mak dia ?! whatever it is, itu tetap mak dia. walaupun bkn yg melahirkn dia tp ingat perempuan tu yg besarkn dia selama brtahun-tahun. knpa semua orng tk prnah nk paham ?! knpa semua orng asyik nk pentingkn diri sendiri je ?!

warning la cmne pun, jgn contact dia lg ke, jgn tlg dia lg ke. its up ! aku akan tetap terus contact dia, tk kira la smpai ble pun. selagi dia perlukn bantuan aku. apa pun, he still a part of us ! mungkin darah yg mengalir dlm badan dia tk sama dgn kita tapi dia dh jadi sebahagian dari kita. knpa tk buang je dia dari dulu ?! knpa mesti skrg ?! grrrr gasak la apa nk jadi pun. kalau smua orng nk pentingkn diri smpai ble pun hal ni tkkan selesai. dan aku, tk kan sekali-kali ikut apa yg korng bwt. aku akan cuba sedaya yg mampu utk leraikan smua ni satu hari nanti. ble smua orng rasa aku dh cukup dewasa dan matang. mse tu aku akan pastikn, smua orng akan menyesal dgn apa yg diorng bwt.


p/s ; that dayy will comes to fulfill my promise ! insyaAllah.

Monday, March 22, 2010

an accident

takziah to zuladzmal aka othek's family. urghh, gila tragis kott. even dgr citer dari orng je tapi dh cukup bwt aku seram sejuk weh. huhu


to othek ; kuatkan semangat k, mber2 kau sentiasa sokong kau. hope, kau cepat2 la sedar dari lena yg panjang tu. rindu doe nak gaduh2 dgn kau. huhu ;((

Wednesday, March 3, 2010

the dead pups

 
ohmy, kesian kat chiky and chiko cuz anak dia mati. erghhh, i thought they live happily ever after. tapi tk, okayyyy. ni bukan fairytales macam cinderella, rapunzel, snow white or else. standard la, kehidupan kan. even manusia pun tk hidup lama. ni kan pulak the small pups tu. tk sampai 24hours pun dapat bernafas. and you know what? fyqa tanam anak chiky ni kat dalam pasu mama dia. hahahahahaha gila sengal punya fyqa! macam dh tkda tempat lain je budak ni. pelik2 la kau ngek. hahahah oh, okayyy k. enough..enough. ni sad story la, mana boleh ketawa. hurm, skrg dh tinggal dua je. tkpe la. chiky pun tkde pengalaman jaga baby. so, ni pengajaran utk chiky and utk ktorng jugak. ;((

the story teller...

lastnight, ada sesi luahan rasa. hahaha :D okayyy k, ini serious. ejam tells me about his gf. hurm, their problem and paling penting keraguan ejam actually. and aku, bdk tk brpa nak matang ni jadi motivator. OMG! betul ke ni? hahaha yeahhhh, betul la. tk tipu okayyy. and endingnya, aku pulak yg sedih teringat kat si demon sekor tu. wth? honestly, aku mmg tk layak langsung jadi motivator. tapi kalau nak story kat aku, aku akan dengar. im a good listener! *perasan sendiri. tapi kalau nak jadi story teller, aku lagi hebat. hahahaha :D

p/s ; im on hols! saja nak kasi jealous ;)

CHIKY the hot mama 2.. oh mama mia

semalam, i've got a news chiky was pregnant. and today, i've got a good news again, chiky dh beranak okayyy! sama birthday dgn nazu. cepat kan? hahaha tk la weh. tu membuktikan chiky selalu di'ignore'kan oleh kami. hurm. mana tknya, garang sgt. asyik nak gigit je. dh la dia gigit sakit. bongok punya chiky. aihhh and there was four new pups. comel? eeeuww, tk okayyyy! geli ada laa. wrna merah, without fur. yucks! kecik pulakk tu. tunggu la besar sikit kan, mesti comel. hee ;) chiko pulak kena la tinggal sorng2, kesian mydearhubby tu. hek oh ya, tips2 yg aku dapat tu aku dh forward kat fyqa. at least dia tau la nak bwt apa kan.

check this out ;
new born

Tuesday, March 2, 2010

CHIKY the hot mama..

woahhh! fyqa had told me a veryveryvery good news today. what was it? hahaha chiky was pregnant. love it! tk lama lagi kami akan ada new family members. and and fyqa akan jadi nenek okayyyyy. lalala~ now, kena pastikan everything fine sementara menanti new pups come. fyqa kata, there's a lot of thing to do. hurm, now kena search internet laa kan. hee ;) i've sent a post. now tunggu feedback dari yg lain. setakat ni hakeem kira and zura give me some information. thanks a lot friends! korng HEBAT.

Sunday, February 28, 2010

Delete

formula nak delete someone dalam hidup kita ;

1. delete phone no dia, tk ingat no phone dia lagi baik. sure lagi berkesan.
2. delete semua msg dia dulu2 yg masih disimpan utk proses pemerapan tu.
3. delete semua pic2 dia yg ada dalam simpanan or bakar je terus, lagi bestt.
4. delete fb, ms, friendster, ym semua kepunyaan dia.
5. delete jugak semua yg ada kaitan dgn dia, macam fb bff dia, fb sibs dia, fb cous dia and paling penting fb gf baru dia, kalau ada la kan.

Anddd the new life begin..........

p/s ; im going to practising. wish me luck okayyyyy!

Saturday, February 27, 2010

to mr R

almost a week, perkara tu berlalu. mmg fuck gylaaaa. nasib baik ada ziera, fyqa, dudu and hanis. oh, art jugak tk terkecuali. kegylaan korng bwt aku lupa pasal dia sekejap. sekejap je okayyyy. now dh start mid sem, lagi cam fuck. korng tkde, aku mesti asyik teringat dia lagi. benciiii! aku nak lupakan dia terus. tknak ada kaitan dgn dia lagi. aku tknak dia muncul lagi dalam hidup aku. wth? knpa susah sgt aku nak lupakan dia? urghhh. hurm, ziera pun lalui benda yg sama cam aku. ntah la, musim heart broken kot. hahaha tkpe ziera, kita kena kuat k. tk bermakna kita tk boleh hidup tanpa lelaki kan. bak kata art, "gila kental kau". lelaki is nothing la! chill babe.


p/s R ; now, aku bencii kau. benci gyla. so, tolong jgn muncul depan aku lagi. tolong jgn cari aku lagi. aku tknak jumpa kau. anggap je la kita tk pernah ada apa2 or anggap je kita tk kenal langsung lagi senang macam tu. kau dh ada dia skrg, dia mesti selalu ada bila kau perlukan kan? tk macam aku yg selalu dgn life aku je yg tk pernah pkir pasal kau. tk pernah ke? hurm, biar la. semua tu dh tk penting pun kan. cuma aku tk paham knpa kau mesti rahsiakan dari aku? huh. lastly, semoga berbahagia.

Monday, February 22, 2010

HIS promises

WTH??!! dia bwt aku cam ni. mana janji2 dia dulu? aku ingat dia lain dari yg lain. aku ingat aku boleh percaya dia. tapi dia sama je macam laki lain. erghhhhh. okayyyy, fine! aku dah tknak ada apa2 kaitan dgn dia lain. its all over. thanks for everything dear.

Wednesday, February 17, 2010

the life begin...

ohmygosh. sebulan lebih sudah aku tk mengupdate blog ni. ke'busy'an membataskan waktu. ecehceh. oh ya, macam2 jadi sepanjang sebulan lebih ni. study, life, love, friends, everything changes. latest, i've got a very good result in microeconomics and the highest mark in class even tk paham menda pun. haha not only that, sekarang aku dh minat gyla dgn microeconomics. apa yg aku study dlm class skrg, tkde laa tough sgt macam time matriks, patut la senang nak score kan. plus ada mber yg boleh fight dlm class. yeahhh, putra! rakan economics terbaik i cakap you. hee awesome!

life in hostel have a lot of changes. im officially 9B, bukan 13B lagi dh. even, sygg gyla nak tinggalkan 13B tu, byk sgt kenangan terindah dgn nida, kak ain, kak omey, kak kiah andd kak kechek tapi aku terpaksa. im not happy kat 13B, plus semuanya freshie skrg. andd most of them sgt bermasalah and sgt memburukkan nama senior dyorng yg baik hati ni. senior sikit je pun. hahahaha 9B bestttt, ada fyqa, dudu, ziera, hanis andd nida. dyorng gelaktawaku. heaven gyla bila dgn dyorng. sygg korng lebih okayyyy.

Wednesday, January 6, 2010


away to college. hee


miss HIM

erghh. lastdayyy hols without HIM. repeat again, WITHOUT him okayyy. hiba gyle nak mampuss sampai kalah dominoes 3-0 dgn ejam. aiyooo, nasib malang semakin malang. tunggu2 jugak, ingat dia akan br'online andd spent the whole night chat dgn dia but dia tk jugakk online. nak sms, tkde kekuatan. OMG! missss him gyle babies. hatii dah crack trillionnn dah. *oh, dear! miss you baby.

Tuesday, January 5, 2010

new SEM

aihh. next thurs da start registeration. almost 2months duk rumah tapi macam 2weeks je. boleh bagi hols lama lagi tk? haha mmg tk lah kan. now kena prepare things utk college. urghh, malas gyle okayyy. but kena ready jugak, nanti kelam-kabut pulak kan. bank draf done, benda paling penting kot. skrg tinggal baju je tk pack lagi. hopefully, everything settled by tomorrow. yeahhhh, college oh college. rinduuuu sudah ;)

importante

ohdearbaby! dont know why aku cepat sgt touching dgn apa yg dia kata. even, dia tk tujukan kat aku pun but aku still jugak nak touching. erghh, i told him, i've story to mymom about him. yes yes! i do i do. thats mean dia sgt penting lah kan? the matter is, dia paham ke tidakkkk? i really dont know how to tell him. but the truth is i do love him soooo damn muchhhhh! ;((

Saturday, January 2, 2010


i've just found 3Alpha buddies, smk idris shah 05. (: miss you guys!


COPA

wahhhhh! girls DIA 1A totally COPA, 3.5 above okayyy. tk sia-sia usaha kami compete dlm class everydayyyy. mesti our lecturer sgt bangga exspecially madam ilyani yg selalu puji girlss. haha ;) btw, thankss a lot to our lecturer for your supported. love them (: