Sunday, October 30, 2011

Sad story :(


A girlfriend gave a challenge to her boyfriend to live a day without her. No communication at all and said if he passed it. she'll love him forever. The boyfriend agreed. He never text nor called his girlfriend for the whole day without knowing his girlfriend has only 24 hours left because she was dying because of cancer. After a day, he excitedly went to this girlfriend, "I did it baby." but tears fell as he saw his girlfriend lying in a coffin with a note, "You did it baby.. now please do it everyday.. I love you."


p/s ; i'm touched :'(



:)








Tuesday, October 18, 2011

Sorry

saya ada sebilah PISAU...
PISAU tu saya guna utk memotong...

pernah jugak terluka kerana PISAU tu...
TP saya tk kisah, tk sakit pun :)

PISAU tu dah lama saya guna...
Skrng PISAU tu dah berkarat...

saya tk buang...?
saya tk buang sbb sayang nak buang :(

Mcm AWAK jugak !!!
saya ada AWAK, saya sayang AWAK dan selalu nak bersama AWAK...

Kadang2 terluka jugak sbb awak...
Tapi tkpa, saya masih sayang awak..

satu je yang tk sama...

AWAK tk berkarat, so, tkda sbb saya nak buang AWAK..

Jadi, saya nak simpan AWAK sama dgn PISAU tadi...
Tapi...PISAU saya simpan dlm laci...

AWAK ???
saya simpan DALAM HATI SAYA ♥ ♥ ♥ !!




p/s ; SORRY! tkda niat nak treat awk macam sampah ke apa. haihhh


Monday, October 10, 2011



Well today marks 10 months that we have been together. 2 more months and it will be a year of our relationship. I just hope he knows that i plan on spending every minute thinking of him and that i wish to spend the rest of my life with him ;)





Happy 10months :)
Thanks LOVE



p/s ; As you wish sweetheart. I love you :)



Saturday, September 10, 2011

Wishing something BLAST on our 9th. But ITS happen again :(




Happy 9th months




Friday, September 9, 2011

camwhoring again and again

Woohuu. Tktau knpa skrg aku sgt giler ber'camwhoring. Folder picture dh semak dgn pic aku tapi still aku nak snap lagi byk2. Haha Jom tengok :)











p/s ; mesti Fareez Hashim kata sy bajet. Haha



suka-suka jer

Tetiba rasa nuffnang ads ni semak gilerr. Skrg rasa lega dapat remove walaupun pada awalnyaa.. "Erk.. camne neh?". Hahahaha blog ni pun dh macam fb, byk sgt dah berubah. Kadang2 macam lagi practical BUT most of the time menyusahkan jer. Dan membuatkan aku malas giler nak update. Haha tapi yeahhh, sy sgt puas hati dgn combination orange grey dia tu. :) tapi profile blog still sama. Byk template baru tapi belum ada yg aku minat. So, go on je laa dgn yg hitam gelap gelita ni k. Hoho

Thursday, September 1, 2011

3rd RAYA

On this 3rd raya, we having movie movie and movie. Memandangkan line astro problem, even meomi dah panjat atas bumbung betul kan. Tapi still, tkda service. So, ktorng layan movie je laa. Since ayah baru beli 51' plasma tv masa ktorng raya kat kg last day. Pheww, damn cool! Cucuk je pendrive and play on. So, apa lagi meomi pun transfer laa movie2 yg ktorng belum tgk lagi dlm pendrive. Sangat cool okay. A big suprise actually. Thanks ayah. I love you moree and moreee :)



Wednesday, August 31, 2011

2nd RAYA

Safely arrived from Gopeng :) i drive directly from gopeng to subang. Fuhhhh. Really tired. Disebabkan tahun ni ayah tak ikut balik beraya kat kampung, so ktorng adik beradik dan ibu decide tknak la raya lama2 kat kampung. Firstly, sebab kesian ayah raya sorng2 kat subang. Secondly, sebab tk best pun raya bilaa one of family members tkda since ktorng mana pernah raya asing2. AND sebab dah byk sgt makan rendang, kari, ketupat, lemang, so malam ni ktorng dinner kat KFC jer. Hahaha heaven okay. Rasa macam dah lamaa sgt tk makan fastfood macam ni. Padahal baru last week buka kat KFC. Hoho









p/s ; i miss my deary Fareez Hashim sooo much.
Haihh baru berapa hari nii :(



Monday, August 29, 2011

RAYA ohh RAYA :)

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin. Especially for ayahanda dan bonda tercinta, Zainuri bin Uda Mohamad dan Zalena binti Latif, adik2 tersayang, Anis Fazliana, Mior Muhammad Afiq, Anis Nursyafiqah dan Anis Nursyuhada, for my love future husband, Abdul Fareez bin Hashim. Erk.. Hahahaha all friends from SK Taman Alam Megah, SK Alam Megah Dua, SMK Alam Megah, SMK Idris Shah, Julya Zurina Johari, Fazira Ismail, Nur Aqilah Othman, Aini Shafikah Shafie, SMK Subang - 5 ICT, Kolej Matrikulasi Perlis buddies, lecturers, A3 207-mates, Nur Adzera, Nur Farah, Aida Mastura, A1T2-mates, Kuliah A1-mates, Kolej Profesional Mara Beranang clan, lecturers, Jan-jun 2009 batch, DIA5(2) and semuaa laaaa yg mengenali. Maaf atas segala TER, terkasar bahasa, terngumpat, terkutuk, termengata, terambik, termakan, terminum..segalaa TER laa yer. Hee :P



p/s ; My love future husband. HAHAHA tak boleh blaa.



Sunday, August 28, 2011

camwhoring lagi :)




pic ni di'snap menggunakan external webcam baru dudu. Heee :P sy yg teruja lebih ber'camwhoring. Haha since dudu kata, "kau menggila laa nis dgn webcam tu, aku ada 2 minggu lagi". Hehe sy pun apa lagi. Snap sana snap sini, pastu gelak guling2 dgn dudu. Seronok :)




Saturday, August 20, 2011


Will update moreeee soon. Byk benda nak story especially pasal buka puasa sebab this week hari2 buka dgn org yg berbeza. So, macam happening sikit laa. Tapi byk giler gangguan, line tak berapa nak mengizinkan dekat beranang. huhu plus dgn hectic schedule. Last week kena submit marketing. Dua hari jugak laa tak berapa nak tidur. Then dgn quiz, test lagi. Emosi pun tak berapa nak stabil ditambah dgn gangguan mimpi2 pelik. Erkkk.







p/s ; next week nak ajak fareez buka buttermilk. tak kira! nak jugak!


Wednesday, August 17, 2011

MALEE CLASSIC Restaurant

This our second class trip untuk berbuka. Trip ker? Em, boleh laa kan. Tahun lepas pun ada, kat Malee jugak tapi kali ni Malee lain pulakk BUT still Malee. Why we choose Malee? Sebab makanan dia serious shit SEDAP dohh. Like Fareez said, "Perghhh, ayam kukus limau.. sedap!". Bukan tu je. Tom yam kaw punya. Ikan 3 rasa dia lagi laaa. Sumpahhh sedap giler. Aku dgn dudu meroyan nak ikan 3 rasa dia. Pheww, should tryyy! Kat kajang je ada 2 branch weh. Look, betapa sedapnya Malee. Hehe :P Ohh ya, asyik citer pasal makanan je lupa nak gtau, this trip consist of 19 members of DIA5(2). Maybe ni last time, ktorng berbuka sama as kpm student. I'll miss you guys. Ini SERIUS! Sobs sobs. * Erkk. Sejak bilaa kau tau sedih pasal benda2 camni? Cehhhh. Ingat aku tkda hati ker? Bengong!




One third of DIA5(2)




Opppsss :P




Gossiping ;)



We had soooo much fun :)





p/s ; Ohh, Malee's owner, how much i got for this promote? Hahaha :D
i wish for candle light dinner for me and my dear fareez, can i? ;)



Tuesday, August 9, 2011

camwhoring






Tiba-tiba tadi rasa nak menggila dgn crystal eye webcam ni. Haha dah lama tak klik2 macam ni. Bestt pulak. Heeee :P haaa, ni laa hasilnya. Satu pic je yg aku boleh share dgn korng yg lain tu biar laa jadi simpanan je. >.<





p/s ; apa agaknya b buat skrg ehh? Em...



Sunday, August 7, 2011

New profile music. Heeee :P i love this song ;) nak dedicate kat Fareez Hashim laaa...


Tanpamu By Sabhi Saddi & Helena


Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang

Tanpamu aku kan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti

Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan takkan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu

Tanpamu nafasku terhenti
Kernamu ku ada di sini
Tetap bersamaku
Selalu disampingku
Untuk selamanya

Kasih yakinlah kepada diriku
Sayang dan cintaku pun hanya untukmu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu



p/s ;  thanks Abdul Qayyum sebab kau buat aku rasa macam tettttt. Bodo sial budak ni. Hahahaha memang cari nahas do kau. Main nama stoner pulakk kannnn. 



Saturday, August 6, 2011





“To love is to risk not being loved in return. To hope is to risk pain. To try is to risk failure, but risk must be taken because the greatest hazard in life is to risk nothing.”






p/s ; harini dapat buka air bubble oreo vanilla. besttttt ;) 
nanti bila2 nak buka buttermilk chicken rice pulakk laa. hee :P


Friday, August 5, 2011

formspring.me

Ask me anything ! http://formspring.me/anisfarahind

Thursday, August 4, 2011





LOVE THE WAY YOU LIE





Wednesday, August 3, 2011

3rd Ramadhan

Hari ni sumpahhh penat gilaa. Pagi2 lagi dah kena paksa dgn sir ke futsal court sebab nak main game laa konon. Pastu tak pasal2 kena main pijak2 kaki. Alaa, yg macam pepsi cola tu yg kita selalu main masa kecik2 tu laa. Tak cukup tu, kena main galah panjang pulakk. Yg ni laki lawan pompuan. WTF? mmg laaa ktorng yg pompuan ni kalah kannn. Dah laa suh main dgn baju kurung. Nyaris tak koyak je kain masing2 kan. Sengal betul. Tapi bestt laa. Lama tak exercise pulak. Tapi macam tak kena je kann dengan bulan2 puasa ni. Haha sir.. sir.. pelik2 je. Ohhh lagi, class direct pulakk sampai kul 4. Tu pun sebab puan cancelkan lagi one hour tu. Fuhhhh, balik mmg aku terbongkang laaa sampai kak ija kejut utk beli makanan berbuka.




p/s ; perghhhh... sakit seluruh badan. nasib baik iman kuat lagi. tahan jugak laa sampai waktu buka. Lain kali sir suh je laa ktorng masuk surau baca yassin. heee :P


Monday, August 1, 2011

1st Ramadhan

hari ni aku berbuka snack plate dekat kfc tesco semenyih bersama-sama kak ija, kak husna, fyqa, anisha and dudu. we having a very great time. actually, ni second time kot ktorng keluar makan sama2 satu rumah. besttt. melantak tak ingat. semua bajet lapar gilaa dah, since kat rumah dah merengek lapar. sampai anisha iron baju petang2 sebab nak melupakan pasal makan. okayyy, ni mmg dia tak pernah buat sebelum ni. aku, dudu and fyqa pulak bantai tidur lepas asar. makrohh puasa kami. tapi nak buat macam mana kann dah darurat. hahaha -,- makan pun byk tak habis laa citer dia kan. lepas tu gelak mengilai dalam kfc, sgt buruk perangai. well, ni lahh kami bila dah bersama. ada je benda boleh jadi bahan gelak. plus plus, semua kuat gelakkk. nasibbb. yang penting first day puasa ni, mmg byk sgt dugaan. tambah lagi, budak kat dalam kelas tu semua tak habis2 nak cakap2 pasal makan. rasa nak pijak2 diorng tu. hahahaha tapi alhamdulillah, lepas dah satu hari. yahooo! ;)




p/s ; skrg tengah search pasal PKM. serious terlupa. nasib baik alep ingatkan. thanks ye si kurus kudiang. hahaha rasa semangat nak tau pasal sejarah negara kita yg selama ni mmg aku langsung tak pernah nak amik tau. excited gilaa sampai msg fareez hashim pun aku tak reply. heee :P sorry b ;) bukan senang org nak ada semangat macam ni taw.

Sunday, July 31, 2011

Jangan bilang benci

Hari ni, aku dapat lagi 2 story pasal benci2 jadi syg. Haha dua2 ni citer ni aku dapat dari makcik aku (mak anjang) and cousin aku (kak anan) masa tengah tunggu husband kak anan (along) kemas barang masuk dalam kereta untuk gerak ke rumah pakcik aku (ayah su). Hee :P


Mak Anjang story ;

"Dulu mak anjang tak suka sgt dgn askar. Takmau kawen dgn askar. Pantang sebut askar. Sekali dapat husband askar. Tu ayah anjang tu." HAHAHA seeee! Tu la jodoh kannn.


Kak Anan story ;

"Anan dulu mana suka dia. Suka dok kacau. Tak suka. Ada sekali tu, bos suh dia hantar anan balik. Dia dah dok start keta dah tapi anan g naik dgn zack. Dah dia pun bukan nak ajak. Org lain yg dok ajak. Ikut la org lain." WTF? sedikit kejam di sini. HAHA tapi tu laa hakikatnya.


The moral of the story, jangan la dok benci2 org. Nanti jadi suka and mungkin syg. Macam makcik and cousin sy ni. Ohh ya, cousin sy ni pun baru je menikah 14 July yg lepas di Kedah. Umur diorang berdua baru 22 tahun okayy. Macam tak caya je dah kawen. Kalau keluar berdua, macam sweet couple lagi. Serious !



p/s ; sweet pulak tgk org kawen muda ni ;)


Saturday, July 30, 2011

i've found this just now. and rasa nak share dgn readers. andddd motif sebenarnya nak dedicate kat si buah hati, FAREEZ HASHIM. heeee :P



p/s ; love you mokk
<3 <3 <3


Saturday, July 23, 2011

blogwalking.. blogwalking.. blogwalking... dah lamaa tak buat kerja buang masa ni. hehe blog sendiri malas nak jengah, mmg tak la nak blogwalking kann. so, di masa2 terluang ni laa nak update blog semua kann. erkkk, masa terluang? hahaha padahal tax dgn fac tak siap lagi. ngee. ahhh, lupakan dulu pasal tax dgn fac. layan blog dulu sementara tgh takda mber nak teman buat kerja. bukan teman buat kerja je takda. teman nak bercakap takda. teman nak makan pun takda. semua dah balik. menyesal pulak tak balik. haihhh bukan taknak balik tapi malas. dengan badan rasa tak sihat, pastu nak redah org ramai dalam bas and ktm. mmg takk. baik tidur je kat sini lagi bagus. lagipun baru je balik minggu lepas. next week baru balik lagi :) duit tinggal sekeping pulak. baru plan nak bergonjeng d seremban. haihh erkkk. sekarang rasa nak cool blog oreo vanilla laa pulakk. tadi dah makan keropok double decker byk sgt sampai nak termuntah. haha okayyyy, sekarang baik offline. tidur dan lupakan dunia. hahahahahaha *merepek BYE

Thursday, July 21, 2011

4 sebab knpa orang marah sgt kat awak.

first, serious orang tak kisah awak tegur apa orang buat tu. yelaa, memang patut pun. tak elok kutuk2 orang. tapi perlu ke awak marah orang sampai cam tu sekali? haihhh

second, awak marah orang kat dalam kelas. PUBLIC okay. kalau orang buat, awak marah kann? cam tu laa jugak orang rasa.

third, awak marah orang sebab ADIK awak tu! perghhh, orang tak boleh terima tu. dah la ADIK awak tu tak semenggah. tak suka ! :|

last, awak tak bersungguh-sungguh pun nak pujuk orang. awak macam tak kisah orang ada ke takda. :'(



Thursday, July 7, 2011

7th july


new SEM
new HOUSEMATE
new FRIENDS
new SUBJECT
new LECTURERS


.... semua pun nak baru kannn. hahaha :D

Saturday, July 2, 2011



i wish to have a hair cut like diana amir's






p/s ; syg nak potong rambut bila dah panjang :(



Friday, July 1, 2011

4 post in a month. WTF? im toooo lazy. haihhhhh em, maybe this will be a booooooster for me. naissssaaaaaaaa :P


Fareez Hashim: syg kene ingat
Fareez Hashim: dulu bb happy selalu
Fareez Hashim: sebab view blog syg



love you bb, every seconds, every minutes, every hours, everydays, soooooooooo much. :*



p/s ; lepas ni org update selalu ehhhh.
erkkk, rasanya dah byk kali ckp camni.. ;)


Monday, June 27, 2011



Kenapa setiap kali ni yang jadi?
Aku harap aku akan terus kuat macam dulu.
InsyaAllah


Wednesday, June 22, 2011




Hell yessssssss ! Full of fun. Moreeee fun when im with. Hahahaha :')



We've being bestfriend since we are 15 and never last.
I still remember how we used to talk everyday.
How we do silly things together.
And laugh really hard for some random things.
I miss you guys. a lotttttta.
And always love you just like 6 years ago.



p/s ; cant wait for your hug girlfriends. ;)



Friday, June 10, 2011






Finally, we already 6 month now.
thanks for everything sayang :)



Friday, June 3, 2011


2 june 2011

thanks for the birthday wish :)


Wednesday, June 1, 2011







"I hate when I feel I have so much to say and can't put it into words. It's like standing on a stage without a speech."



I always feel like THIS recently. *sighh



Tuesday, May 31, 2011








its all about KHURAFAT. okay okay, i know movie ni dah lapok. sangat lapok. sebab semua org tengah cakap pasal NUR KASIH, KONGSI and whatsoever. aku nak jugak cakap, tak kira ! HAHA ;D anddddd, aku sangat tak suka khurafat tu. yup ! tak suka okay. its sucks. honestly, aku tak habis pun tgk movie tu. not more than 30minutes pun. tapi aku tak salahkan sesiapa pun. director tak, actors pun takkk. but but, aku rasa syamsul yusof tu macam macho giler dalam movie ni sebab aku tak pernah rasa dia macho punn. ACTUALLY, aku nak kata aku tak suka movie ni sebab movie ni SERAMMM. shit ! aha =D




p/s ; korng boleh gelak kalau korng nak.
its up.



Monday, May 30, 2011


A Lovable Story



A flight was flying through the clouds.
Suddenly, it lost the balance.....everyone started shouting in fear.
But a small girl kept playing with her toy.

After an hour, the flight was landed safely.
A man asked the small girl, "How could you play with your toy when everyone was afraid."
The small girl smiled and said, "My dad is the pilot. I knew he will land me safely."



so sweet. aha =D


Sunday, May 29, 2011


A real relationship,
Has fights.
Has trust.
Has faith.
Has tears.
Has hurt.
Has sweet smiles.
Has genuine laughter.
Has snorts because of the laughter.
Has weird, stupid, unnecessary arguments.
Has patience.
Has communication.
Has secrets.
Has jealousy.



p/s ; andd anddd has to love and to be loved ;)


kek kukus untuk aunty aisyah

1 1/2 cawan gula (bahagi dua)
1/2 cawan air
4 biji telur (ayam taw, bukan itik ehh)
1 cawan marjerin
3 sudu besar susu
1 camca esen vanilla
2 camca soda bicarbonat
2 cawan tepung gandum


cara buat ;

hanguskan 3/4 gula. masukkan 1/2 cawan air. marjerin dan gula di pukul, telur dipukul ( nak hempuk pun boleh =P). campurkan adunan tadi dan masukkan esen vanilla. susu, soda bicarbonat dan tepung. kacau hingga rata. akhir sekali, masukkan gula hangus dan kukus hingga satu jam. as simple as that. C:


selamat mencuba. aha =D


Wednesday, May 25, 2011


12 signs your falling in love

12. You'll read his/her txts over and over again...
11. You'll walk really really slow while you're with him/her...
10. You'll pretend 2 be shy whenever you're with him/her...
9. While thinking bout him/her...your heart will beat faster and faster...
8. By listening to his/her voice...you'll smile for no reason.
7. While looking at him/her..you cant see the other people around you...you can only see that person...
6. You'll start listening to SLOW songs.
5. He/She becomes all you think about.
4. You'll get high just by their smell...
3. You'll realize that you're always smiling to yourself when you think about them..
2. You'll do anything for him/her...
1. While reading this, there was one person on your mind the whole time.....

aha=D



p/s ; Today I caught myself smiling for no reason...
then I realized I was thinking about you :)



Tuesday, May 24, 2011



Happy Birthday AMINALLAH BIN KHAIRI.....




I'm taking your birthday as an opportunity to thank you for all that you are to me. I will never be able to forget the support that you have given me. Happy 21st Birthday, my life consultant ! May your birthday be as sweet as you are. thanks AMIN ! you're my best buddy :)



Monday, May 23, 2011


I asked God for a flower, he gave me a bouquet..
I asked God for a minute, he gave me a day..
I asked God for true love, he gave me that too..
I asked for a prince and he gave me YOU, fareez hashim..




p/s ; sorry buat b marah.
buat b serabut.
sayang b ;)




finally, im homeeee....






okay okayyyyyyyyyy.
saya tipu. ini sama sekali bukan rumah saya.






ini? bukannn jugak.
but i think i love to see this house's pic again anddd again...



i dont care how big it is, as long as.....
its enough for us,
ibu, ayah, along (me), angah, mior, yayang and adik.








i love being at HOME :)




Friday, May 20, 2011


akhirnya exam dah pun berakhir. thanks sgt2 kat korng yang byk tolong si lembab ni study. special thanks to putra, alia, echa, qish, kak ema, ain, hanie, dudu, fyqa, and ayin & the gang jugakkk. hehe



p/s ; ingat senang aku nak terima kasih secara terbuka camni. ;)




happy birthday FAZIRA BINTI ISMAIL



fazira and qila
*asal laa kau g hide semua pic kauu wehhh. blurghh



btw, natalis beati girlfriend ! its mean happy birthday in Latin.
babe, you know what, i miss you sooooo fucking bad.
miss the time we spent together. all the times.
i wanna hug you. :(
i'll meet you some fine day. insyaAllah.
we'll having a long chit chat ever ever and ever.




p/s ; i wonder, why all my bff born on may?


Thursday, May 19, 2011



mengharap sesuatu yang tak pasti..
 ibarat mimpi yang tk mungkin jadi kenyataan..
ntahh la. semuanya kaburr. haihhh
maaf, andai ada hati yang terluka.



Monday, May 16, 2011


The way you teach…
The knowledge you share…
The care you take…
The love you shower..
Makes you…
The world’s best teacher…


Happy Teacher’s Day!


to all my beloved teacher and lecturer.. AND to you too IBU ! ;)



Friday, May 13, 2011



i miss you, ABDUL FAREEZ HASHIM
nite sayang ! :)



love never ends,
anis :)    







"M" is for the million things she gave me,
"O" means only that she's growing old,
"T" is for the tears she shed to save me,
"H" is for her heart of purest gold;
"E" is for her eyes, with love-light shining,
"R" means right, and right she'll always be,
A word that means the world to me..


HAPPY MOTHER'S DAY to the world's greatest mummy..

love you for eternity IBU, Zalena Latif..♥♥♥


Tuesday, May 10, 2011






HAPPY 5TH sayangggg :)


im totally in love with YOU, fareez hashim




Thursday, May 5, 2011


dear ZULAILA SHAHARUDDIN,




On your birthday, special one,
I wish that all your dreams come true.
May your day be filled with joy,
Wonderful gifts and goodies, too.

On your day I wish for you
Favorite people to embrace,
Loving smiles and caring looks
That earthly gifts cannot replace.

I wish you fine and simple pleasures.
I wish you many years of laughter.
I wish you all of life’s best treasures.
I wish you happily ever after!


Happy Birthday!







p/s ; Although I can't wish you a happy birthday in person;
I will spend the whole day with happy thoughts of you.

Tuesday, May 3, 2011


dear NUR ADZERA,





On your birthday,
I wish for you the fulfillment
of all your fondest dreams.
I hope that for every candle
on your cake
you get a wonderful surprise.
I wish for you that
whatever you want most in life,
it comes to you,
just the way you imagined it,
or better.
I hope you get as much pleasure
from our friendship as I do.
I wish we were sisters,
so I could have known you
from the beginning.
I look forward to
enjoying our friendship
for many more of your birthdays.
I'm so glad you were born,
because you brighten my life
and fill it with joy.


Happy Birthday!






p/s ; I will stay with you through and through forever and ever,
We will be friends until the end.


Sunday, April 17, 2011

kameraad

tertekannn..... stress ! rasa macam taknak jumpa org dah terutama org sekeliling. rasa nak pergi tempat yang takda org kenal, macam mula-mula masuk kpm dulu. boleh tak? fed up..

Sunday, April 10, 2011




iloveu Fareez Hashim




Wednesday, April 6, 2011



happy 22nd...
ABDUL FAREEZ BIN HASHIM





Happy birthday to you,
happy birthday to you,
happy birthday to Fareez,
happy birthday to you.



I'll love you, dear. I'll love you till China and Africa meet and the river jumps over the mountain and the salmon sing in the street.




p/s ; I can't promise to solve all your problems,
but I can promise you won't have to face them alone :)


Tuesday, April 5, 2011

should or should not ?



its really big challenge ever. sumpah ! macam boleh tapi macam tak. so, how? accept or reject? haihhhh anis.. anis.. sejak bila kau jadi penakut ni? sejak bila? mana confident level kau yang tinggi menggunung tu hah? its time to expos yourself ! wake up baby, wake up ! pleaseeeeee... im begging you dear.



Wednesday, March 30, 2011



hectic schedule.... will update soon. insyaAllah :)




Thursday, March 10, 2011






happy anniversary !



i love YOU and will always do

Abdul Fareez Bin Hashim



Sunday, March 6, 2011

only YOU







you're the best that i ever ever ever had
i love YOU
24/7
so freaking damn much

only YOU

ABDUL FAREEZ HASHIM




p/s ; B, awak bagi org minyak dagu eh? haha ;)



HAZEL






this my baby HAZEL version. awww ;)





nothing much too say, im just TOO excited ;)




Saturday, March 5, 2011






i DONT have an attitude problem, i JUST have a personality you cant handle. ;)
im totally ME. so, let ME be myself.



p/s ; saja nak promote pic sendiri :P


Saturday, February 26, 2011

yang terindah










Semenjak kau hadir dalam hidupku, tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku tanpa sedar hingga ku izinkan
Kau yang bernama cinta, kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia hingga aku terasa indah

Maafkan jika ku tidak sempurna, tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan dating merasa kasih disalut dengan kejujuran
Mencintai dirimu, merindui dirimu, memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta, kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia hingga aku rasa indah



p/s ; si mokmok sayang ;)


Thursday, February 17, 2011

 
 
“I love you not only for what you are, but for what I am when I am with you. I love you not only for what you have made of yourself, but for what you are making of me. I love you for the part of me that you bring out.” - Roy Croft
 

p/s ; sekarang aku rasa blog ni dah macam blog love quote pulak. aihh
ni semua berlaku sebab kekurangan idea tapi still nak update jugak. fuhhh 

Wednesday, February 16, 2011








I may not be the greatest but that’s okay.
I may not be remembered by history but that’s okay too.
As long as I am the best me I can be...
and everything else is okay :)





Tuesday, February 15, 2011



If you press me to say WHY I loved him,
I can say no more than BECAUSE he was he, and I was I.



“Before I sleep and after I wake up and all the hours in between … you occupy my mind. So, practically every moment of the day you are in my thoughts. I miss you.” ;)


p/s ; i do love you, ABDUL FAREEZ ;)

karaoke



 


thanks dudu andd fyqa !
having a great time dengan korang.
lain kali kita karok sampai lebam okayyy.
love you babe <3



Sunday, February 13, 2011

past is past

 



dalam meniti usia yang yang dah hampir 21 tahun ni. banyak lagi yang aku belum capai. aku ada target hidup, which is aku MESTI ada rumah, ada kereta BEFORE umur aku 25tahun dengan hasil usaha aku sendiri. but since aku dah ruined my own life masa matriks, aku rasa aku tak mampu nak capai target hidup aku tu. yela, diploma aku lagi lebih kurang setahun setengah lagi. degree nanti dalam 3 or 4 tahun cam tu. paling-paling 26 or 27 baru habis study. aihhhh hell yeahh, pa'an always right. aku takkan dapat capai impian aku semudah tu. sumpah, aku menyesal gila ! tapi nenek aku pernah cakap, dalam belajar takda apa yang rugi. betul ke? tapi setahun yang terbuang macam tu tak rugi ke? sedangkan setahun tu MUNGKIN mampu mengubah life aku in the future.



LIFE IS UNFAIR ! tapi semua ni ada hikmah kannn. kalau tak, aku mungkin tak jumpa dengan si comel, dudu. tak jumpa si kecik gigi besi, fyqa. tak jumpa si cantik, nazurah rosli. tak jumpa si ayu, fayyadhah. and aku mungkin jugak tak jumpa dengan si mokmok, abdul fareez. THEY MADE MY DAY ! diorang buat aku rasa tak kesal dengan life aku sekarang. dan sekarang aku BERSYUKUR sangatsangat sebab sekurang-kurangnya aku masih ada jalan untuk betulkan kesilapan lalu. dan aku dah buktikan aku mampu dapatkan apa yang aku rasa aku tak mampu nak dapat dulu. which is the GREAT pointer yang semua 3.5 and above. :) inilah kehidupan. macam putaran roda, tak sentiasa kita akan berada di atas. kadang-kadang kita akan berada di bawah. dan setiap apa yang berlaku, pasti ada hikmah disebaliknya. DAN semua yang berlaku dalam hidup aku ni buat aku lebih KENTAL dan lebih yakin untuk menghadapi hari-hari akan datang yang mungkin lebih sucks dari ni...





p/s ; whatever it is, LIFE MUST GO ON ! chill ya :)



ohh hazel

ini bukan special post pasal hazelnut okay.
bukan jugak pasal cik hazeltino ke apa.
tapi ini pasal encik dan puan Sony Ericsson Hazel lah.
cantik kan mereka ni.
dengan features pun boleh tahan gempak jugak.
camera 5mp, siap ada wifi, gps bagai.
much much much better then Xperia X10 mini and Yari.
sebab Xperia ada kelemahan yang sangat lemah.
which is Xperia boleh bluetooth dengan Xperia sahaja.
plus Xperia fully touch screen. so, TAK best.
Yari pulak takda wifi macam hazel ni.
lagipun hazel ni baru release dalam 3months cam tu.
so, okayy sangat lah kan. baru lagi kot.




im dream of this !
yang encik (black) of course.


*****

okayy. korang tak payah comment banyak-banyak.
tak payah nak kata banyak lagi phone gempak.
yes yes ! memang lah banyak lagi phone gempak kat market.
tapi memandangkan aku jenis tak reti jaga phone macam korng.
so aku tak harap phone mahal-mahal sangat.
kang hilang sape yang menangis? aku jugak ! aihhh
lagipun, budak boros macam aku mana ada duit.
kalau ada, aku beli blackberry torch 9800 tu je. hahaha ;D


p/s ; i wish to have a million bucks of money ;)


shaolin

on last friday, aku dan si mokmok tercinta going for a movie kat midvalley and watch this movie, SHAOLIN. anddd and and its COOL. yeahhhhh. totally cool. sumpah aku suka movie ni. tapi aku bagi 4.5/5star je sebab suppose ending tu diorang hidup, jadi baik sama-sama. *kau ingat ini movie pakcik kau buat ke apa. hahaha ;D Nicholas Tse KACAK habis, walaupun dia macam cruel gilaa dalam citer ni.



 Nicholas Tse dalam Shaolin
sumpah kau handsome gila babun T.T
TAPI aku tetap sayang mokmok aku lah. hehe
*cover baik punya lepas puji lelaki lain. -.-'



poster Shaolin yang aku curik dari encik google dgn harapan dia tak marah




okayy, korang kena tengok ni. memang tak menyesal lah.
itu pun KALAU korang suka tengok action and suka tengok drama cina cam aku lah. hahaha ;)
sebab aku rasa movie ni macam wajib tonton jugak lah.
so peeps, SELAMAT MENONTON !

 

Thursday, February 10, 2011








when a girl looks at you with eyes full of questions,
she is wondering how long you will be around.